Innovatief en tactisch zorgmanager met oprechte aandacht voor mensen

Gilze
Organisatie |

Zorgcentrum St. Franciscus

Kleinschaligheid is de kracht van St. Franciscus!

St. Franciscus levert kwalitatief goede brede ouderenzorg op de plaats waar het op dat moment het meest nodig is en St. Franciscus wil cliënten ook zo goed mogelijk begeleiden als deze plaats wijzigt. St. Franciscus begeleidt dus de zorg van huis uit naar een veiligere of beter toegeruste omgeving indien nodig. De mogelijkheden tot eigen regie en de zorgbehoefte van de cliënt op een willekeurig moment zijn hierbij het uitgangspunt.

St. Franciscus heeft een prachtige locatie in het centrum van Gilze. Hier werken zo’n 180 medewerkers in teams voor kleinschalig wonen, individueel wonen, thuiszorg, dagverzorging en de nachtdienst. Verder heeft zij een eigen huishoudelijke dienst, een eigen volledig uitgeruste professionele keuken en een restaurant “De Vertoeverij”, waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van een lekkere maaltijd of een drankje. De frietavonden zijn steeds goed bezocht!

Ondanks deze geroemde kleinschaligheid heeft St. Franciscus grootste ambities. Zij is koploper als het gaat om het inzetten van mooie innovaties in de zorg, zoals de zorgrobot SARA, leefcircels, automatische medicijndispensers en slim incontinentiemateriaal. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw zorgconcept!

Functie | Zorgmanager

Als zorgmanager ben je samen met het MT en de bestuurder eindverantwoordelijk voor de gehele locatie, de zorg aan de bewoners en de resultaten van de zelfstandige (zorg)teams. Je werkt samen met en geeft leiding aan één teamleider zorg. Je werkt tevens samen met onze medewerker kwaliteit audit en innovatie en periodiek en situationeel ga je met hen beiden in gesprek over de behaalde resultaten, waarin je met name gericht bent op de ontwikkeling van de zelfstandige teams, kwaliteit van de zorg en een verantwoorde bedrijfsvoering. In overleg en in samenwerking met de externe stakeholders, financiers en ketenpartners bouw je mee aan nieuwe concepten en samenwerkingsvormen om de ouderenzorg toekomstbestendig te maken.

Je hebt een directe lijn met de bestuurder en jullie werken nauw samen. Je geeft leiding aan meerdere teams bestaande uit zorgprofessionals (in opleiding) werkzaam in het primaire proces (intramuraal en extramuraal), maar bijvoorbeeld ook aan medewerkers welzijn en dagbesteding. Je hebt een coachende en faciliterende rol naar de teams en stimuleert dat ze steeds meer zelf inhoud geven aan de visie op de specifieke doelgroepen. Hierbij ontwikkel je het zelforganiserend vermogen van (zorg)medewerkers en zorg je voor de juiste faciliteiten en randvoorwaarden voor medewerkers. Je kunt schakelen tussen ‘dichtbij en op afstand’, afhankelijk van de fase van zelfstandigheid van de teams.

Samengevat zijn de hoofdtaken:

 • eindverantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering en de (kwalitatieve en kwantitatieve) resultaten van de locatie
 • zorg voor de teams en de medewerkers vanuit het HR-perspectief
 • doorontwikkelen eigen verantwoordelijkheid en verbetering van de performance van de teams
 • onderhouden van de externe contacten
 • opzetten en uitvoeren van (samenwerkingsgerichte) projecten
 • Toezien op innovatie en vernieuwing van zorgprocessen gericht op maximale eigen regie cliënten
 • positioneren van de organisatie (onder andere als interessante werkomgeving)

Initiatief Innovatief Inspirerend

Profiel

Je beschikt over een hbo+ werk- en denkniveau met meerjarige integrale lijnmanagementervaring in de zorg. Zaken als bedrijfsvoering, kwaliteit, veiligheid, verbetering van zorg en behandeling, zijn bij jou in goede handen. Je hebt ervaring met organisatie- en/of teamontwikkeling en een overtuigende visie op het realiseren van topkwaliteit binnen het primaire proces. Je weet de kernwaarden en kernkwaliteiten voor St. Franciscus concreet en praktisch te maken. Je kunt strategie vertalen naar zorgverlening en de behoeften van cliënten omzetten in strategische keuzes. Tegelijkertijd sta je met je voeten in de klei en blijf je operationeel betrokken. Je bent daadkrachtig en ondernemend en draagt actief bij aan de innovatieve ontwikkeling van de organisatie. Je schakelt gemakkelijk tussen mensen, zorginhoud, marktontwikkelingen en bedrijfsvoering. Bewaakt de hoofdlijnen, gaat de confrontatie niet uit de weg en je bent aanspreekbaar op resultaten.

 • ervaring met het leidinggeven aan (zelfstandige) teams
 • ervaring in de zorg, maar niet per definitie in een intramurale omgeving
 • coachende stijl van leidinggeven, waarbij de teamzelfstandigheid maximaal gestimuleerd wordt en de mens achter de medewerker gezien wordt
 • visie op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg
 • Intelligent, sterk analytisch en in staat de verschillende resultaatgebieden te combineren
 • in staat om kwalitatieve, personele en budgettaire zaken zelfstandig op te lossen
 • proactief, initiatiefrijk en ondernemend
Aanbod

Persoonsgericht, vertrouwd en met elkaar, dat is waar St. Franciscus voor staat en waar aan mee kunt bouwen! Een veelzijdige functie in een ondernemende, bevlogen en hartelijke organisatie. De functie is voor 32-36 uur per week en is ingeschaald in FWG 65 VVT.

Procedure

De procedure is er op gericht op aan te stellen voor eind april. De eerste gespreksronde bij K+V / online is in week 13 of 14. De eerste ronde gesprekken bij St. Franciscus vinden plaats op dinsdag 19 april, voor een aantal kandidaten gevolgd door een tweede ronde op vrijdag 22 april aanstaande.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk 27 maart 2022 te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel! Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff op 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Zorgmanager
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.